Risk Raporu Nedir?
Hem aktif hem de son 5 yıl içerisinde kapanmış olan kredilere ilişkin ödeme geçmişini gösteren rapora Findeks Risk Raporu denir. Risk Raporu oluşturulurken tüm banka ve finans kuruluşlarına ait kredi kullanım ve geri ödeme bilgileri kullanılır.
Tüketici, konut, taşıt kredileri ile kredi kartı ve kredili mevduat hesabı bilgilerin ve bu bilgilere ilişkin güncellemelerin düzenli olarak Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi’ne aktarılmasıyla oluşturulan, Kredi Kayıt Bürosu tarafından düzenlenen rapora Findeks Risk Raporu denir.
Findeks Risk Raporu Bilgileri Hangi Sıklıkla Güncellenir?
Bilgilerin büyük bir çoğunluğu günlük olarak güncellenirken bazı bilgiler de aylık olarak güncellenmektedir. Finansal kurumlardan gelen bilgiler doğrultusunda raporun güncellenmesi yaklaşık olarak 2 gün içinde gerçekleşir.
Risk Raporu Hangi Döneme İlişkin Bilgileri Kapsar?
Risk Raporu son 5 yıl içerisinde kapanan kredilerden günümüzdeki aktif kredilere kadar tüm kredileri kapsamaktadır. Hala bakiyesi kapanmayan yasal takibe alınmış krediler 5 yıldan eski olsa dahi raporu etkilemektedir.
Risk Raporu İçeriği Nedir?
Findeks Risk Raporu kredi not, not trendi, Türkiye kredi notu ortalamasına göre durumunuz, kredili ürün dağılımı, toplam kredi limit ve borçları, hesap detayları, açık-kapalı ürün bilgisi ve geçmiş ödeme bilgilerini içerir.
Findeks Kredi Notu
Genel olarak bankaların kredi kararı verirken baktıkları referans notuna denir. Bankalar dışında da kullanılan bu rapor finansal bir karne niteliğindedir.
Detaylı Bilgi Almak İçin Tıklayınız.